Bonjour !
Dimanche, Nous avons fete les 10 ans du Breacc.
J'ai donc fait des Pasteis de Natas, cette patisserie portugaise que tout le monde aime.
Voici la recette.
Hello !
Last saturday we celebrated the 10 Years of the Breacc .
So I made  these famous portuguese  pastries that everybody loves.
Here's the recipe.

DSC00025
Ingredients : (12)
3 jaunes d'oeuf
115g de sucre en poudre
2 cuillere a soupe de maizena
230ml de creme liquide
170ml de lait
1 pates feuilletee
1 baton de canelle
1 Citron

Ingredients : (makes 12)
3 egg yolks
115g caster sugar
2 tablespoons of cornflour
230ml cream
170ml milk
1 sheet ready rolled puff pastry

Preparation :
Dans une casserole, mettre les jaunes d'oeufs, le sucre et la maizena et melanger.
Verser ensuite le lait et la creme tout en melangeant, le baton de cannelle et quelques ecorces de citron.
Placer la casserole sur le feu (moyen) et melanger jusqu'a epaississement.
Retirer du feu quand ca commence a bouillir.
verser dans un saladier et laisser refroidir. Retirer le baton de cannelle et le citron.
Prechauffez le four a 190degres. Beurrer ou huiler des moules a muffins ou pastel.
saupoudrer de la cannelle sur la pate feuilletee. la rouler pour former un saucisson et couper des rondelles de 1cm d'epaisseur.
Sur une planche en bois farinee, etaler la pate et former des disques de 10cm de diametre.
Les mettre dans les moules et y verser la creme (pas jusqu'au bord).
Mettre au four 25 minutes.
Sortir et laisser refroidir.
Avant degustation, saupoudrer de cannelle pour ceux qui aiment.
Bon appetit !

Put the egg yolks, sugar and cornflour in a saucepan and whisk together.
Gradually whisk in the milk and the cream until smooth, cinnamon stick and lemon peel.
Place the pan over medium heat and cook stirring until the mixture thickens and comes to the boil.
Remove from the heat and tranfer the custard to a bowl to cool down.
Preheat the oven to 190degres/gas 5. Lightly grease a 12 holes 80ml muffin tin.
Cut the pastry sheet in half. sprinkle cinnamon powder on top and put one half on top of the other.
Roll up the pastry tightly from the short end and cut he pastry log into twelve 1cm rounds.
Roll out each pastry until they're 10cm in diameter.
Press the pastry rounds into the muffin tin.
Remove the cinnamon stick and lemon from the custard.
Spoon the cooled custard into the pastry cases and bake for 25 minutes until the pastry and custard are golden.
Leave the tarts in the tins for 5 minutes then transfer to a wire rack to cool completely.
Sprinkle cinnamon powder on top for those who like it.
Bon appetit !