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Ces biscuits sont vraiment delicieux ! Vous allez adorez ! Doublez les quantites si vous etes nombreux. Je crois bien que je vais en refaire bientot.

Ingredients :
113g de beurre
50g de sucre
1/2 cc d'extrait de vanille
140g de farine
1/2 Pot de confiture (fraise ou abricot ou les deux)
90g de noix de coco rapee
1 oeuf

Dans un blender, mixer le beurre, la vanille, le sucre et le jaune d'oeuf.
Ajouter la farine tamisee
Faire une boule avec la pate. Mettre sous plastic film et au frigo pendant 2 heures.

Faire des boules de 30g avec la pate.
Tremper chaque boule dans le blanc d'oeuf battu et rouler dans de la noix de coco rapee.
Les placer sur une plaque couverte de papier sulfurisee. faire une empreinte avec votre pouce et y mettre 1/4 de cc de confiture.

Prechauffez le four a 180 degres.
10’ a 15’ dans le four.
Sortir du four et laisser refroidir.

Parfaits pour offrir a Noel !


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These biscuits are so delicious. You're going to be delighted. Double the quantitites if you are quite a lot.

Ingredients :
1/2 cup (113 grams) unsalted butter room temperature
       
1/4 cup (50 grams) granulated sugar
       
1 large egg separated
       
1/2 teaspoon vanilla extract
       
1 cup (140 grams) flour
       
1/8 teaspoon salt
       
1 cup (90 grams) flaked sweetened coconut or
       
1/2 - 3/4 cup (100 grams) almonds or hazelnuts toasted and finely chopped .
       
1/2 cup jam (strawberry or jam or both)


Preheat oven to 180 degrees C..

In the bowl of your electric mixer, cream the butter and sugar until light and fluffy (2-3 minutes).
Add the egg yolk and vanilla extract and beat until combined.
In a separate bowl, whisk together the flour and salt. Add the flour mixture to the batter and beat just until combined. Refrigerate for about 30 minutes.

In a small bowl, whisk the egg white until frothy. Place the coconut on a plate. Taking one ball of dough at a time (30g each) dip first into the egg white and then roll into the coconut. Place on the prepared baking sheet spacing about 1 inch (2.54 cm) apart. Using your thumb  make a indentation into the center of each cookie and fill with about 1/4 teaspoon of jam.

Bake for about 10-15 minutes, or until cookies are set and the coconut has nicely browned. Remove from oven and place on wire rack to cool.